کلید واژه را وارد کنید

Sinir lifi bazlı güvenli su filtreleme sisteminin tasarımı ve üretimi

Sinir lifi bazlı güvenli su filtreleme sisteminin tasarımı ve üretimi

درBitmiş Çelınçlar
portfolio
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
1 January, 1970
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه

مهلت ثبت‌نام در چالش پایان یافت!

طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانوالیاف

چالش نوآوری طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانوالیاف

یکی از مهم‌ترین چالش‌های ملی ما تامین آب سالم برای شهروندان ایرانی در گوشه و کنار کشور است. این چالش سال‌هاست که در بسیاری از کشورهای دیگر جهان پررنگ شده است و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) هم‌اکنون حدود ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان به آب سالم دسترسی ندارند. از این‌ رو دستیابی به روش‌های مناسب برای تولید آب شیرین (بدون املاح و با سختی کم) و سالم (عاری از آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی) به یک ضرورت جدی تبدیل شده است. یکی از رویکردهای اساسی برای تأمین آب سالم، روش‌های تصفیه‌ی مبتنی بر غشا است که با استفاده از فناوری‌های نوظهوری مانند ساختارهای فیلتری مبتنی بر نانوالیاف، آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی منابع آبی را تصفیه می‌کند.
در این راستا ما در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به دنبال «طراحی و ساخت سامانه فیلتر بر پایه نانوالیاف برای تهیه آب سالم» توسط شرکت‌های خلاق و نوآور، پژوهشگران، مخترعان و فناوران، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها از داخل و خارج کشور هستیم. کلیه علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش شرکت کنند و از تسهیلات ۲۰ میلیون ریالی شامل کمک هزینه نقدی و نیز امکان استفاده از خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی برای ساخت نمونه آزمایشگاهی در مرحله دوم چالش و جایزه نقدی ۱۰۰میلیون ریالی به همراه تسهیلات تجاری‌سازی برای طرح برگزیده نهایی بهره‌‌مند شوند. همچنین طرح‌های برتر این چالش نوآوری در نخستین همایش بین‌المللی نانوالیاف ایران (ICNF 2017) که مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد، به منظور جلب حمایت و سرمایه نزد حامیان و سرمایه‌گذاران بالقوه معرفی و ارائه می‌شوند.
اگر ایده‌ای در ذهن دارید، همین حالا دست به کار شوید …

شرح مساله و ملاحظات

ملاحظات فنی این چالش به شرح زیر است:

  • مقیاس‌پذیری و تکرارپذیری (روش پیشنهادی باید امکان تکرار و افزایش مقیاس داشته باشد، زیرا هدف نهایی ما ساخت فیلتر در مقیاس انبوه و صنعتی است)
  • قابلیت تجاری‌سازی و توجیه فنی و اقتصادی
  • طراحی مناسب فیلتر به منظور بکارگیری عملیاتی آن در مصارف خانگی یا صنعتی، یا استفاده مستقیم توسط مصرف‌کننده نهایی

معیارهای ارزیابی این چالش در مراحل اول و دوم به شرح زیر است:

3-1. مرحله اول: طرح پیشنهادی: معیارهای ارزیابی طرح‌ها عبارتند از تطابق ایده پیشنهادی با موضوع چالش، رعایت اصول فرآیند ساخت صنعتی، مقیاس‌پذیری و تکرارپذیری فرآیند ساخت، توجیه اقتصادی، در دسترس‌بودن و سهولت تامین مواد اولیه و ملزومات فرایند ساخت و به‌ویژه امکان ارائه نمونه آزمایشگاهی در بازه زمانی تعیین‌شده.

با توجه به فرصت محدود برای ساخت نمونه (آزمایشگاهی)، دارابودن نمونه اولیه یا ارائه برنامه اجرایی دقیق برای ساخت نمونه اولیه (آزمایشگاهی) در ضرب‌الاجل چالش امتیاز محسوب خواهد شد.

3-2. مرحله دوم: ساخت نمونه اولیه (آزمایشگاهی): در پایان این مرحله شرکت‌کنندگان پس از ساخت نمونه اولیه (آزمایشگاهی) می‌بایست نتایج کمی عملکرد جداسازی فیلتر خود را ارایه نمایند. معیارهای ارزیابی نمونه‌های آزمایشگاهی این مرحله عبارتند از:

  • جنس و نوع طراحی به کار گرفته شده در ساخت فیلتر: در ساختار فیلتر حتماً باید از نانوالیاف استفاده شود و فیلتر نیز از استحکام کافی برای بکارگیری در فرایندهای صنعتی برخوردار باشد.
  • عملکرد جداسازی: فیلتر طراحی‌شده باید قابلیت جداسازی آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی را داشته باشد.
  • تکرارپذیری: نتیجه آزمایش برای یک نمونه غلظتی مشخص می‌بایست تکرارپذیر باشد.
  • ارائه مستندات زیر به همراه نمونه اولیه (آزمایشگاهی) الزامی است:
  • اندازه حفرات به طور میانگین (تست MWCO یا تست حباب در صورت امکان)
  • تست تراوش‌پذیری
  • قابلیت بازیابی و روش احیاء فیلتر
  • ظرفیت جذب فیلتر برای مواد شیمیایی یا فیزیکی
طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانوالیاف

مساله محوری این چالش، «طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانوالیاف» است. این پوشش باید مانع عبور مواد و ترکیبات شیمیایی موجود در آب شده، سختی آب را کاهش دهد و نیز از عبور عوامل میکروبی عفونت‌زا ممانعت به عمل آورد.

زمان‌بندی مراحل

مهرماه 96

ارزیابی نهایی

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی خواهد شد و برنده نهایی معرفی می‌گردد.

مهرماه 96

ساخت نمونه اولیه

برگزیدگان مرحله نخست، دوماه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود ارائه نمایند.

شهریورماه 96

ارزیابی طرح‌ها

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) به مرحله دوم (ساخت نمونه آزمایشگاهی) راه خواهند یافت.

20 مرداد 96

طراحی مفهومی

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا 20 مردادماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

جوایز

مرحله دوم

ساخت نمونه آزمایشگاهی

100 میلیون ریال جایزه نقدی

در پایان این مرحله، نمونه‌های آزمایشگاهی توسط هیات داوران ارزیابی خواهد شد. طرح برگزیده در این مرحله علاوه بر دریافت ۱۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی، تسهیلات حمایتی ویژه‌ای نیز به منظور تجاری‌سازی و توسعه نمونه آزمایشگاهی خود دریافت خواهند نمود.

مرحله اول

طرح مفهومی

30میلیون‌ریال تسهیلات‌آزمایشگاهی

برگزیدگان این مرحله 30 میلیون ریال تسهیلات برای تامین هزینه‌های مرحله بعد دریافت خواهند نمود. بخشی از این تسهیلات نقدی، و بخشی از آن نیز به صورت اعتباری به منظور استفاده از خدمات و امکانات شبکه آزمایشگاهی نانو اعطا خواهد شد. 

حامی این چالش

طراحی و ساخت زخم‌پوش مبتنی بر نانوالیاف با قابلیت ترمیم کامل زخم‌های دیابتی

اخبار مرتبط